Heeft u brandend maagzuur? Heb je vaker last van een slechte adem? Heeft u een onzuivere huid? Dit alles kan worden bestreden met een oud huismiddeltje: zuiveringszout. Veel mensen gebruiken zuiveringszout om te reinigen en zweren bij de reinigingskracht van het poeder – vooral als het gaat om hardnekkige kalk en voedselresten in de keuken. In combinatie met azijn reinigt zuiveringszout zelfs verstopte afvoeren. Maar zuiveringszout kan veel meer en is goed voor je gezondheid! Vooral als het in water is opgelost, kan het tal van grote en kleine aandoeningen verlichten.

Chemisch correct wordt zuiveringszout natriumbicarbonaat (NaHCO3) genoemd. Het is een kleurloos en geurloos zout dat gemakkelijk in water oplosbaar is en van nature als mineraal voorkomt – bijvoorbeeld in de VS. Tegenwoordig wordt het echter grotendeels kunstmatig vervaardigd en wordt het bijzonder vaak gebruikt in bak- en bruispoeders. Maar het kan ook netjes worden gekocht in drogisterijen als “Bullrich Salz” of “Kaiser Natron” en in supermarkten op de afdeling voor bakkerij-ingrediënten. Andere toepassingsgebieden voor zuiveringszout zijn de landbouw, het huishouden (als schoonmaakmiddel) en aquaristiek. Gemengd met leidingwater wordt de poedervormige frisdrank (niet de giftige waspoeder!) Een drinkkuur. Deze remedie lijkt een echte allrounder te zijn voor gezondheid en lichaam, gezien de veelzijdige effecten. Zuiveringszout wordt ook vaak gebruikt in alternatieve geneeswijzen.

Naast zijn functie als remedie om te drinken, kan zuiveringszout ook op andere manieren worden geprobeerd: in principe mag u de inname niet overdrijven en moet u zich houden aan de doseringsaanbevelingen. U moet ook uw huisarts erbij betrekken en van tevoren een soda-kuur met hem bespreken. Als u te veel natrium binnenkrijgt, riskeert u buikpijn en een opgeblazen gevoel. Bovendien kan het voorkomen dat het lichaam een ​​zogenaamd rebound-effect ervaart als de inname van natrium na een tijdje abrupt wordt gestopt: het reageert met een tijdelijk bijzonder gewelddadige maagzuurproductie – precies wat je eigenlijk wilt bestrijden. Je moet dus het aanbod beetje bij beetje verminderen. Overmatige inname kan ook leiden tot een verstoring van het zuur-base-evenwicht, de zogenaamde alkalose. Dit kan leiden tot obstipatie, maar ook tot hartritmestoornissen.
Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *