Als u geïnteresseerd bent in nieuw glas voor in uw kozijnen, wilt u natuurlijk goed op onderzoek uitgaan om er zeker van te zijn dat u de juiste soort kiest. U hoeft geen expert te zijn, maar u moet wel de basisterminologie over ramen kennen en weten hoeveel verschillende soorten er beschikbaar zijn. Hier vindt u alles wat u moet weten over de verschillende soorten vensterglas, zodat u de beste beslissing kan maken.

Verschillende soorten glas

Dubbel glas
Standaard dubbel glas (ook wel standaard isolatieglas genoemd) bestaat uit twee ruiten gevuld met lucht. In de basis bestaat dubbel glas uit een aantal elementen: glas, (lucht) spouw, coating, afdichting, vochtabsorberend materiaal en tot slot de afdichting.

Dubbel glas HR++
Twee ruiten met een metalencoating. Zorgt voor een hogere optimale warmte efficiëntie dan standaard enkel of dubbelglas.

Gelaagd glas HR++
HR++ gelaagd glas bestaat uit meerdere op elkaar verlijmde glasplaten met een speciale folie ertussen

Triple glas HR+++
Triple isolatieglas bestaat uit drie ruiten, waarvan twee met HR coating. De beide ruimtes zijn gevuld met argongas, voor een hogere isolatiewaarde

Glas vervangen: kozijnen gelijk aanpakken?

Wanneer u besluit om dubbel glas te bestellen, denk dan ook zeker na over het kozijn waar u het glas in gaat plaatsen. Zijn uw kozijnen bijvoorbeeld ook aan vervanging toe? Dan kan het zeker lonen om deze in een keer aan te pakken. Ook past dubbel glas niet in alle kozijnen (zeker niet in iets oudere varianten), dus dat is zeker iets wat u moet uitzoeken voordat u dubbel glas uitzoekt. In combinatie met dubbel glas zijn kunststof kozijnen een perfecte combinatie, door het hoge isolatievermogen. Zo vullen deze twee producten elkaar aan, voor een optimaal behoud van warmte.

JLM Glas is uw expert om te helpen met het selecteren van de juiste ramen en kozijnen. Lees hier verder over hoe wij u kunnen helpen.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *