MESSEN & ACCESSOIRES

Japanse messen
Kenyo Japanse messen
Voor een Japanse kok is de onberispelijke bereiding van voedsel altijd al een natuurlijk onderdeel van het koken geweest; Japanse bestekschrijvers produceren volgens deze standaard. Het resultaat zijn messen die uniek zijn in scherpte en hanteerbaarheid. Terwijl Europese messen over het algemeen van staal zijn, worden Japanse messen gesmeed uit een combinatie van zacht ijzer (voor de draagzijde) en extreem hard (ca. 62 tot 63 HRC) koolstofstaal met een hoge zuiverheidsgraad (voor de snijkant). Het volgende geldt: messen geslepen aan één zijde bestaan uit twee lagen, messen geslepen aan beide zijden uit drie lagen. De vorm van de bladen volgt een eenvoudig principe: ze zijn uitsluitend geoptimaliseerd voor het beoogde gebruik.

Een functionele ervaring.
Een universeel mes voor vlees, vis en groenten (aan beide zijden geslepen). Het handvat is gemaakt van grijs magnolia hout, de beslagringen van waterbuffelhoorn. Het kan alleen worden gebruikt om te snijden op een houten plank, nooit op marmer of glas. Als je er aan gewend bent geraakt – het snijdt, niet drukt – gebruik je dit mes steeds opnieuw. Het onderhoud is zeer eenvoudig, net als het naslijpen.

Uitwisseling. Japanse en Bergische messenset messenmakerij.
Wij kopen Japanse koksmessen van de in Solingen gevestigde messenfabrikant Robert Herder, een van onze jarenlange leveranciers. Sinds een decennium werken we zeer nauw samen met de meestersmeden in Sakai en Takefu, waar het Japanse bestek al eeuwenlang geworteld is. Het doel: het behoud van de ambachtelijke tradities op deze drie locaties en de heropleving ervan. Daartoe is er zelfs een regelmatige uitwisseling van leerlingen tussen de steden in Duitsland en Japan.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *