Dit artikel gaat over nieuws uit Nederland. Amsterdam Uit angst voor een tweede golf van Corona roept Amsterdam toeristen op om in het weekend de stad niet te bezoeken. Dagbezoekers stellen hun bezoek liever uit tot maandag tot en met donderdag. Het is interessant. Dat maakte de stad donderdag bekend. ‘Voorlopig is het op de meeste plaatsen nog steeds stiller dan in het weekend.’

Toeristen die al in de stad zijn, worden op sociale media opgeroepen om de coronavirusregels te volgen en drukte in de stad te vermijden. In winkels op de Wallen mag het hele weekend geen alcohol worden verkocht. Het verbod is niet van toepassing op pubs en restaurants en de toestroom van toeristen, vooral uit Duitsland, België en Frankrijk, maar ook uit Nederland, is toegenomen zodat de voorgeschreven veiligheidsafstand van 1,5 meter in het centrum niet kan worden gehandhaafd. Eerder had de stad de rosse buurt en de belangrijkste winkelstraat Kalverstraat tot eenrichtingsverkeer voor voetgangers verklaard. Desondanks was het op de beroemde “Walls”, waar de prostituees hun diensten aanbieden in ramen, afgelopen weekend zo druk dat sommige grachten en steegjes moesten worden afgesloten.

Was deze tekst interessant over Holland? We zijn blij met elke feedback!
Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *